Hej killar!

Nu adresserar jag bara mig till de som identifierar sig som killar eller män!
Yes, jag vet att det är exkluderande och att några av er kommer bli skitförbannade och känna er oskyldigt dömda men vi måste prata om det som är och hur vi vill att det ska bli!

Igår blev ännu två tjejer våldtagna på Bråvalla och det här är bara den lilla procenten av våldtäkter som syns pga att media inte pratar om alla våldtäktsanmälningar som kommer in i Sverige!

Vi måste motarbeta det här nu, även om du inte känner att du våldtagit någon så kan vi vara säkra på att dina tjejkompisar någon gång blivit våldtagna eller ofredade av en man under sin livstid.
Vi måste sluta med det här och det är vårt gemensamma ansvar. Vi måste säga ifrån och säga att det inte är acceptabelt på något sätt. Vi måste förstå att vi inte har rätt att ta på en kropp för att den i våra ögon är sexig eller utmanande.
Om ingen sagt till dig, – Jag vill ha sex med dig, jag vill att du tar på min kropp, så förutsätt inte att de vill.
Det är inte svårare än så. Vi måste också prata högt om att vi inte tycker det är okej. Gång på gång så ofta vi får tillfälle. Det är vårt gemensamma ansvar. Det är inte svårare än så! Vi kan väl komma överens om det här nu? Tillsammans!

PS. Strunta i att skriva något om alla män eller att tjejer också våldtar, det är sjukt ointressant just nu, spara det till ett tillfälle när en kvinna våldtagit och den diskussionen förs nu pratar vi om män som våldtar kvinnor.

Annonser

6 reaktioner på ”Hej killar!

  1. Bra Peter! Jag funderar på om vi skulle kunna fixa en grupp som gick på konserterna/festivalerna för att hålla koll på andra män. Jag har aldrig varit på någon festival (om jag inte själv har uppträtt) och jag är faktiskt helt ointresserad av det för egen del. Men kanske kan vi bidra med något genom att vakta, röra oss där andra kanske INTE är under festivalerna? En grupp nyktra personer som har kontakt med varandra under dagen och rör sig bland folk. Vad tror du?

  2. Vilket bra förslag!! Med två 16 åriga döttrar som kommer att flyga iväg till hösten så hade d skänkt lite värme i modershjärtat. Att där fanns män som föregår med ett omtänksamt föredömme och ger trygghet. 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s